WEBOLDAL KÉSZÍTÉS, ÁTALAKÍTÁS - Takács Kata 06-70-347-1190 hello@weboldal-cegeknek.hu

Ingyenes keresőoptimalizálás eszközök

Szerző: | jún 16, 2018

Miért fontos a keresőoptimalizálás?

 

Egyáltalán mi az a keresőoptimalizálás vagy SEO?

 

A keresőoptimalizálás a weboldalak keresőkben való megjelenésének javítása a nem fizetett (pl. nem AdWords) keresési listákban. Ez azért fontos, mert a látogatók legnagyobb része az első néhány találtara fog csak rákattintani és akkor megy tovább, ha ott nem talál releváns tartalmat.

A Google az első számú kereső, így nem mindegy, hogy weboldalunk hányadik oldalon, az oldal melyik részén jelenik meg. Rengeteg eszköz van, hogy helyezésünkön javítsunk.

Mutatok néhány ingyenes keresőoptimalizás eszközt, amivel a konkurencia weboldala elé fogsz kerülni, ha az általuk feltárt hibákat kijavítod.

Ingyenes keresőoptimalizálás eszközök

Ha nem szeretnél a már meglévő weboldalad kódjában kutatni, de mégis szeretnél a Google helyezéseden javítani, kérj tőlem ingyenes konzultációt!

Ingyenes eszközök a keresőoptimalizáláshoz

1. Kulcsszókutatás

Fontos, hogy megkeressük azokat a kulcsszavakat, amelyekre a Google helyezésünkek szeretnénk javítani. Ez sosem egyszerű feladat.

Ebben segítségünkre lesznek a következő ingyenesen használható eszközök:

Google.hu

Lehet, hogy meglepő, hogy először épp a Google-t ajánlom, de talán nem tudtad, hogy az autocomplete funkció kiválóan megmutatja, hogy milyen kulcsszavakara keresnek a legtöbben. Innen meríthetünk ötletet a saját témánkban.

Keywordtool.io

Itt is sok hasznos új kulcsszóra bukkanhatunk. Csak írjuk be a kívánt elsődleges szót és az eszköz segítségével sok-sok segítséget kapunk arra vonatkozóan, hogy milyen szavakat használjunk még a honlapunkon.

kulcsszókutatás

KWfinder.com

A KW finder nem csak kimondottan a megadott szóra keres, hanem a témához kacsolodó szinonímákra is. Érdemes ezt is megnézni.

2. Weboldal technikai optimalizálása

Ezek azok a technikák, amelyeket minden webdesignernek, webesnek, weboldal készítőnek be kellene tartania. Szintén fontos szempont a helyezés javításásban, hogy a weboldalunkat egyáltalán megtalálja-e a keresőmotor, a képek „alt” attribútumai helyesen vannak-e megadva, rendelkezik-e a weboldalunk oldaltérképpel, jó-e a kód-szöveg arány, stb. Rengeteg szempontnak kell megfelelnünk, ezek jól össze vannak szedve a következő két ingyenes keresőoptimalizálási eszközben:

 

seobot.hu

Csak be kell másolni a megvizsgálni kívánt weboldal url-jét és pár másodperc múlva átfogó képet kapunk az oldal gyenge pontjairól. Ezek egy részét magunk is javíthatjuk, de ha nem szívesen kutakodsz a kódban, akkor keress meg és beállítom a szükséges mutatókat.

Kezdetnek az ingyenes online elemzés tökéletes, de ha rendszeresen szeretnénk használni, össze akarjuk hasonlítani ez elért eredményeinket, akkor érdemes a fizetős verzióra is beruházni.

seoceros

Az előzőhöz hasonló eszköz. Itt is a weboldalunk techinaki mutatóit nézhetjük meg. Számomra hátrányként jelenik meg, hogy nem sikerült beregisztrálnom az oldalra, így hiába javítok ki 1-2 dolgot és szeretném újra letesztelni a kívánt weboldalt, sajnos nem sikerül, mert a már eltárolt verziót elemzi csak. Bár mentségére legyen írva, hogy szól, hogy ez egy napokkal ezelőtti elemzés, amit épp nézek. Egy elemzésre tökéletes eszköz véleményem szerint, minden fontos adatot meg lehet belőle ismerni.

SEOceros-ingyenes-keresőoptimalizálási-eszköz

3. Weboldal Tartalma

A több tartalom mindig jobb, de nem mindegy, mi az a szöveg, ami a weboldalon szerepel. Érdemes szövegírót alkalmazni, ha mi magunk nem tudunk vagy nincs időnt a megfelelő minőségű és mennyiségű tartalmat prezentálni a weboldalunkon. Egyértelmű, ha több a tartalom, nagyobb a valószínűsége, hogy a látogató olyan olvasni, néznivalót talál, amellyel szívesen tölti az idejét. És a weboldalon töltött idő is befolyásolja a Google helyezésünket. Emiatt szoktam javasolni a blog írást az ügyfeleimnek.

YOAST SEO

Az előzőekben ismertetett kulcsszókutatás eredményét azonnal fel is használhatjuk. A Yoast seo egy WordPress plugin, amely ingyenes és prémium lehetőséget is tartogat. A legnépszerűbb SEO modul, bárki számára nagyon egyszereűen használható. Jelzi a technikai problémákaz is (pl. ha nincs kitöltve az alt az oldalon szereplő fotón, nincs meta tag a bejegyzéshez, stb).

Maximálisan ajánlom minden weboldal tulajdonos számára!

SEO eszközök

4. Weboldal linkek

 

A belső linkek segítik a google robotoknak feltérképezni a weboldalunkat. Ha nem megfelelően működnek a belső linkjeink, akkor azokat ki kell javítani. Ennek ellenőrzésére a fent nevezett technikai funkciókat vizsgáló eszközök is alkalmasak.

A külső linképítés is nagyon fontos szempont. Nem mindegy, hogy hány és milyen minőségű oldalról érkeznek hozzánk a látogatók.

Mindezek együtt fogják weboldalad helyezését javítani a Google-ban

Ha szeretnél egy összefoglaló elemzést SEO szempontból a weboldaladról, akkor kérj árajánlatot tőlem!

Pin It on Pinterest